mannenkoor Arc Sonore gaat met luitist Wim Maeseele Filips de Schone achterna

Met het programma El camino de Flandes brengt dit concert een aantal zangers-componisten die in het gevolg van Filips de Schone (einde 15de, begin 16de eeuw) meereisden naar onze contreien via hun werken opnieuw samen. De hoofdmoot van het vocale programma bestaat uit een stevige vierstemmige polyfone mis van de Baskische componist en Franciscaner monnik Juan de Anchieta. Het vocale deel wordt afgewisseld met Spaanse muziek voor de vihuela da mano, een typisch Spaans snaarinstrument uit die tijd. Een sfeervol zondagnamiddagconcert met religieus en profaan werk, samengesteld en geleid door Wim Maeseele.

Wim Maeseele beschouwt de 16de en 17de eeuw als zijn geliefkoosde speeltuin. Hij concerteert wereldwijd met gerenommeerde ensembles als Capriccio Stravagante, La Fenice, Anima Eterna, Oltremontano, Akademie für Alte Musik Berlin, MuziektheaterTransparant en B’rock, bij wie hij diverse producties leidde. Verder speelde hij bij Capilla Flamenca, Concerto Italiano, Currende Consort, Ex Tempore, Huelgas Ensemble, Il Fondamento, Il Gardellino, La Caccia Consort, Le Poème Harmonique, La Folata, Explorations, Musick and Mirth, Ricercar Consort, Trinity Baroque en vele andere. Hij was te gast bij befaamde muziekfestivals als Laus Polyphoniae Antwerpen, Ambronay, Barcelona, MA-festival Brugge, Cambridge, Edinburgh, Les Folles Journées, Melbourne, Potsdam, Sint-Petersburg, Utrecht, Wenen en het Woorfees-festival in Zuid-Afrika. Hij stond op de planken van o.a. Concertgebouw Amsterdam, De Doelen (Rotterdam), de BBC Proms, het Lincoln Center (New York), Boston University en Melbourne Opera.
Wim leidt een bloeiende luitklas aan het Conservatorium van Brugge en is artistiek docent luit aan de Hogeschool Gent. Hij is oprichter en dirigent van Vocaal Ensemble Da Cantar, was gastdirigent bij Canto LX uit Luxemburg en leidt regelmatig oudemuziekcursussen in binnen- en buitenland. Hij werkte mee aan tientallen opnames bij labels als Accent (Diapason D’Or), Etcetera, Eufoda, Raumklang, Pavana Records, Klara, Lauda, Ramée...

Afspraak op zondag 11 maart om 16u in de Sint-Andreas en Gislenuskerk (Belseledorp).
Tickets kosten 15 euro en kunt u bekomen aan de kassa of vooraf reserveren via arcsonore@gmail.com 


zingen mee met dit project


Rob Cuppens
Lieven Oosterlinck
Joris Van Puyenbroeck 

Jef Boeykens
Jan Rombaut
Pieter Valcke
Koen Van Caekenberghe


Rudy Cuyt
Arto Van Bauwel
Gorik Van Caekenberghe
Jan Van Goethem

Jan Depraetere
Herman Polfliet
Kris Polfliet
Stefan Polfliet
Jan Vuye