Al 25 jaar lang geeft Arc Sonore een eigentijdse invulling aan het begrip mannenkoor. Het uitdiepen van het brede traditionele repertoire, van Gregoriaans tot hedendaags, wordt daarbij gekoppeld aan de creatie van nieuw werk en zijsprongen op minder klassieke paden.
Arc Sonore concerteerde voor het Festival van Vlaanderen, het Festival de Wallonie, November Music, het Zeelandfestival Middelburg en het Boulevardfestival 's Hertogenbosch, maakte opnames voor VRT Radio Klara, Exqi, RTBf Musique 3 en VPRO, en was te gast op belangrijke podia waaronder de Munt, Bozar en Flagey (Brussel), de Vlaamse Opera (Antwerpen/Gent), de Bourlaschouwburg en deSingel (Antwerpen), de Vooruit (Gent),… Als mannenkoor werkte het ook samen met het koor van de Vlaamse Opera, onder meer aan concertante uitvoeringen van La Damnation de Faust onder leiding van Paolo Carignani (september 2007) en met het Vlaams Radio Koor voor opnames van werk van Henri d'Hoedt olv Johan Duyck. Arc Sonore leverde stemmen aan de Kooracademie olv Philippe Herreweghe (Beethovenhappening, Sea Symphony van Vaughan Williams, Altrapsodie van Brahms) en verzorgde met het kamerkoor El Grillo een reeks concerten rondom de componist Cipriano de Rore.
Arc Sonore creëerde werk van tal van Vlaamse componisten, waaronder Vic Nees, Jan Van Landeghem, Frans Geysen, Rudi Tas, Dirk De Nef, Willem Kersters, Johan Duijck, Kurt Bikkembergs, Annelies Van Parys, Erika Budai, Frank Agsteribbe, Patrick De Clerck, Edwig Abrath, Jan Hendrik Van Damme, Boudewijn Buckinx, Rik Verstrepen, Luc Van Hove... Voor Senne Dehandschutters kortfilm Fertilize (2007) zong Arc Sonore een stuk soundtrack in, gecomponeerd door Jan Vuye.
Als VRT-inzending werd Arc Sonore tweede in de internationale radiokoorwedstrijd Let the Peoples Sing (oktober 1995); het bereikte ook de finale van de wedstrijd “Koor van het Jaar”, een organisatie van Koor&Stem en Canvas (oktober 2002). Eind oktober 2003 behaalde Arc Sonore de tweede prijs voor gelijkstemmige koren en de prijs voor het beste Vlaamse koor in de Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen te Maasmechelen. In november 2012 won het in Sint-Martens-Latem de Lieven Duvosel Muziekprijs voor mannenkoren. Al sedert zijn eerste deelname aan de Provinciale Koorzangtornooien in 1993 staat Arc Sonore geklasseerd in eredivisie, de hoogste categorie, wat in februari 2012 nogmaals werd bevestigd.
Arc Sonore werd opgericht in 1990, en werd achtereenvolgens geleid door Dieter Van Handenhoven (tot januari 1996), Hans Scholliers (tot juni 1999) en Edwig Abrath (tot januari 2005). Sedertdien is Jan Vuye de dirigent van dit koor. Onder hun leiding kon Arc Sonore samenwerken met solisten als Guy De Mey, Werner van Mechelen en Elisabeth Colson, dirigenten als Filip Rathé, Johan Duyck, Herman Engels, Frank Agsteribbe, Hans Rotman en Paolo Carignani, musici als Edoardo Torbianelli, Pieter Stas, Erik Robberecht, Stijn en Steven Kolacny, Frederic Croene, Hans Ryckeliynck, Barbara Baltussen en ensembles als Zefiro Torna, Trio Molino, het Goeyvaerts Strijktrio, het duo Landini, het Walter Heynen-ensemble en het Duo Fluo.
Als belangrijkste projecten vermelden we verschillende Schubertiades, Ej Lasko (Tsjechische muziek), Duitse romantiek – Alles behalve Schubert, Sweet Cookie – The American Way, England – Espana (polyfonie), Rondom Francis Poulenc, Gregoriaanse & Russisch-Orthodoxe muziek, Sacrifices of Joy (19de en 20ste-eeuwse muziek), Yoik! (Scandinavische en Baltische muziek) en Ho Ho Ho it's Christmas time. Met Consolatio (voorjaar 2010) bracht Arc Sonore hulde aan Cristobal de Morales, wiens Requiem werd gecombineerd met composities van Heinrich Poos en Arvo Pärt. Eind oktober 2010 werkte Arc Sonore mee aan het internationale koorfestival It’s oh so choir in Flagey (Brussel). In het voorjaar van 2011 volgden een Mendelssohn-project in deSingel (Antwerpen), een verjaardagsconcert voor Vic Nees en een deelname aan het project Men on Stage. In het najaar 2011 bracht Arc Sonore in de Elzenveldkapel (Antwerpen) en de Verbekefoundation (Kemzeke) het thematische concert De Zee, gevolgd door kerstconcerten in Lemberge en Sint-Niklaas. In mei 2012 trok Arc Sonore naar Kopenhagen om er te concerteren met het Sankt Pauls Kammerkor. In oktober 2013 bracht Arc Sonore met het programma Tricolore een bloemlezing van Franse muziek voor mannnenkoor. En in de zomer van 2014 was Arc Sonore tweemaal te horen in Brussel: in de kathedraal voor de uitvoering van een mis van Lotti en in Bozar in het kader van het Singing Brussels Celebration Weekend. 2014 werd afgesloten met een gezamenlijk kerstconcert met het Duitse mannenkoor Vocapella Limburg.
Arc Sonore vierde in 2015 zijn 25ste verjaardag in concertzaal De Casino in Sint-Niklaas, waar samen met pianiste Barbara Baltussen en alt/mezzosopraan Elisabeth Colson een programma Franse en Duitse muziek werd gebracht. In 2016 werkte Arc Sonore samen met singersongwriter Chantal Acda aan een project voor het Ha’fest van de Gentse Handelsbeurs, nadien hernomen in Epe (NL), Antwerpen (Jazz Middelheim) en Hasselt. Dit vormde een aanloop naar de nieuwe aanpak van Arc Sonore: een projectwerking met wisselende dirigenten en bezettingen per project. In februari 2017 werd dit verhaal opgestart met het project Vlaamse romantische muziek voor mannenkoor en orgel, onder leiding van Jan Vuye met Peter van de Velde aan het orgel, voor het eerst uitgevoerd in Sint-Niklaas (Sinaai) en in december 2017 hernomen in Antwerpen (Elzenveld, cyclus Koorlink). Momenteel wordt gewerkt aan El camino de Flandes, een programma polyfonie onder leiding van luitist Wim Maeseele met werken van Juan de Anchieta, Pierre de la Rue en Marbrianus de Orto.